Com conservar el marisc una vegada comprat

Taula de continguts

marist_02_253603_1280El marisc engloba els crustacis (gambes, escamarlans, llagostes…) i els mol·luscs bivalves (musclos, cloïsses, ostres…), gasteròpodes (cargols) i cefalòpodes (calamar, sípia, pop).

En el cas dels cefalòpodes la seva conservació és pràcticament idèntica a la del peix, i per tant no en parlarem en aquest article. Podeu consultar com conservar el peix una vegada comprat aquí.

CRUSTACIS: GAMBES, ESCAMARLANS, LLAGOSTINS…

Marisco_Gambas_01 Els crustacis s’han de conservar humits com en el seu hàbitat. En cas contrari (si no porten conservants), el cap se’ls torna negre d’un dia per l’altre.

Una manera de conservar-los a la nevera és posar-los en un recipient amb gel a sobre. Així, quan el gel es vagi desfent mantindrà humits els crustacis.

Hi ha qui també recomana posar-los directament amb aigua i glaçons i amb un raig de llimona. És millor si l’aigua és d’ampolla perquè no porta clor.

MOL·LUSCS: CLOÏSSES, MUSCLOS…

Musclos_1 El més important per conservar-los és que es mantinguin tancats i no s’assequin.

Això es pot aconseguir guardant-los molt estrets embolicats amb un drap humit o amb paper de diari igualment humit.

 

 

També es poden mantenir a la bossa o malla amb què els hem comprat, fent-hi uns forats en el cas de la bossa, i igualment coberts amb paper de diari, de cuina o un drap humits.

A la nevera, cal guardar-los a la part MENYS freda, que normalment és el calaix de les verdures, per evitar que els animals vius es congelin i després no s’obrin.

Pel mateix motiu, si es volen congelar els mol·luscs bivalves cal fer-ho un cop cuinats.

El marisc pot conservar-se a la nevera 2 o màxim 3 dies. Si s’ha de consumir al cap de més temps, cal congelar-lo.

Darreres entrades