LA SALUT AL MERCAT

Destacades

 

Alguns dels productes frescos que es troben al Mercat Central

Alguns dels productes frescos que es troben al Mercat Central

 

Des de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, amb motiu de la seva participació a la Martó de TV3 2015 ens han fet arribar uns consells que us poden ajudar:

– Un decàleg per prevenir l’Obesitat i

Portada

Decàleg de prevenció de l'Obesitat

Decàleg de prevenció de l’Obesitat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Una taula d’alimentació per a les persones que pateixen diabetis.

Consells per a una bona alimentació si patim Diabetis

Consells per a una bona alimentació si patim Diabetis

 

Continuem actualitzant les mesures sanitàries

AL MERCAT CONTINUEM ACTUALITZANT LES MESURES SANITÀRIES

El Mercat Central de Sabadell segueix en tot moment les instruccions de salut, seguretat i servei que li fa arribar l’Ajuntament de Sabadell.

Des de fa unes setmanes, hem posat a la disposició de tothom 6 dosificadors automàtics de gel hidroalcohòlic i un de manual.

Amb les noves instruccions de salut, vàries persones vetllaran cada dia al mercat perquè no se superi en cap moment l’aforament que les normes sanitàries dictin. A més, també vetllaran per què els compradors recordin la necessitat de mantenir la distància de seguretat al fer les cues a les parades, cosa per a la qual ajudaran les marques que hi ha al terra.

Al mercat Central cada dia hi ha entre 3 i 4 persones que, a diferents horaris, desinfecten els espais als qual poden accedir tant els clients com els comerciants, fent especial atenció als passamans de les escales, rampes automàtiques i carros de compra, les botoneres dels ascensors i els muntacàrregues, les màquines expenedores d’hores d’aparcament, les aixetes i botons d’aigua dels serveis sanitaris i els terres.

Ja fa temps que vam tancar i desinfectar espais que no són de venda per reduir els  contactes entre persones que pertanyen a bombolles diferents.

A més a més, 24 hores al dia 7 dies a la setmana, si les condicions climàtiques ens ho permeten, mantenim ventilat el mercat amb l’obertura de les finestres perimetrals.

És important, però, que aquestes mesures es complementin amb les mascaretes ben posades per part de tots.

I seguirem amb totes aquelles mesures que calgui prendre a cada moment.

MOLTES GRÀCIES PEL VOSTRE RECOLZAMENT.

Gel hidroalcohòlic

La Judit i les pomes fantàstiques

El proper dissabte 26 d’octubre torna la Judit de FrutArt, una artista de l’escultura amb fruites i verdures molt premiada arreu del món. Farà un taller infantil de talla de fruita.

L’any passat, amb la Judit, els nens i nenes van aprendre a preparar carabasses de por i, aquest any, el taller de fruita serà amb pomes, com les de la ventafocs. Es convertiran en pomes fantàstiques!

Després cadascú es podrà menjar la seva poma, perquè serà boníssima. 

És un taller gratuït i diferent que  esperem que us agradi!

La xocolata i els torrons

Aquest dissabte, 15 de desembre Queviures Maria Rosa Brossa i Xocolating 1944 faran un tastet de xocolates i torrons, que són alguns dels productes més esperats durant les festes de Nadal. Ens guiaran en el tast i ens explicaran algunes coses de com els han fet o quins ingredients porten.

Serà al mig del mercat, de les 11 a les 13 hores. 

Tallers de Tots Sants

A finals de mes, el cap de setmana abans de Tots Sants, farem activitats especials d’aquestes dates.

El divendres 26 d’octubre a la tarda, de 18 a 20h tindrem un taller infantil per fer petites bruixes titelles de dit amb l’Helena Garcia, de “Ninets, ninots i titelles”, experta en ninots i titelles de tot tipus Seran molt xules. Teniu una foto a la portada per saber com poden quedar!

I dissabte al matí,d’11 a 13 h, tindrem un taller per a nens i mares i pares de carbasses. Aquest taller serà impartit per la Judit Comes, de FruitArt, que converteix les fruites i verdures en obres d’art. A diferència del que es pensa, buidar carbasses i convertir-les en elements de festa és també un costum de Catalunya, on diverses comarques ho fan des de l’Edat Mitja.