LA SALUT AL MERCAT

Destacades

 

Alguns dels productes frescos que es troben al Mercat Central

Alguns dels productes frescos que es troben al Mercat Central

 

Des de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, amb motiu de la seva participació a la Martó de TV3 2015 ens han fet arribar uns consells que us poden ajudar:

– Un decàleg per prevenir l’Obesitat i

Portada

Decàleg de prevenció de l'Obesitat

Decàleg de prevenció de l’Obesitat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Una taula d’alimentació per a les persones que pateixen diabetis.

Consells per a una bona alimentació si patim Diabetis

Consells per a una bona alimentació si patim Diabetis

 

Per vosaltres, els nostres clients

PER VOSALTRES, ELS NOSTRES CLIENTS

El Mercat Central de Sabadell segueix en tot moment les instruccions de salut, seguretat i servei que li fa arribar l’Ajuntament de Sabadell.

Així, 4 persones vetllen cada dia al mercat perquè no se superi cap moment el 30 % del seu aforament. A més, també vigilen perquè les cues a les parades es facin amb la distància necessària entre els compradors. I per facilitar els espais de seguretat entre les persones que venen al mercat, la setmana passada vam assenyalar al terra distàncies d’1 metre amb cinta adhesiva de colors i aquesta setmana l’hem ampliada a 2 metres per assegurar-nos de què el metre i mig que les autoritats assenyalen com a distància de seguretat es compleix.

Cada dia hi ha entre 3 i 4 persones a diferents horaris que desinfecten tots els espais als qual poden accedir tant els clients com els comerciants, fent especial atenció als passamans de les escales i rampes automàtiques, les botoneres dels ascensors, muntacàrregues i màquines expenedores d’hores d’aparcament, les aixetes i botons d’aigua dels serveis sanitaris i els terres, a més dels passamans dels carros de compra, entre d’altres.

Hem tancat i desinfectat espais que no són de venda per agilitzar el temps que els compradors passen al mercat i a més a més, hem reduït el període de canvi dels filtres dels aires condicionats, encara que aquesta no sigui una mesura que se’ns hagi demanat d’adoptar.

I seguirem amb totes aquelles mesures que calgui prendre a cada moment.

MOLTES GRÀCIES PEL VOSTRE RECOLZAMENT.

La Judit i les pomes fantàstiques

El proper dissabte 26 d’octubre torna la Judit de FrutArt, una artista de l’escultura amb fruites i verdures molt premiada arreu del món. Farà un taller infantil de talla de fruita.

L’any passat, amb la Judit, els nens i nenes van aprendre a preparar carabasses de por i, aquest any, el taller de fruita serà amb pomes, com les de la ventafocs. Es convertiran en pomes fantàstiques!

Després cadascú es podrà menjar la seva poma, perquè serà boníssima. 

És un taller gratuït i diferent que  esperem que us agradi!

La xocolata i els torrons

Aquest dissabte, 15 de desembre Queviures Maria Rosa Brossa i Xocolating 1944 faran un tastet de xocolates i torrons, que són alguns dels productes més esperats durant les festes de Nadal. Ens guiaran en el tast i ens explicaran algunes coses de com els han fet o quins ingredients porten.

Serà al mig del mercat, de les 11 a les 13 hores. 

Tallers de Tots Sants

A finals de mes, el cap de setmana abans de Tots Sants, farem activitats especials d’aquestes dates.

El divendres 26 d’octubre a la tarda, de 18 a 20h tindrem un taller infantil per fer petites bruixes titelles de dit amb l’Helena Garcia, de “Ninets, ninots i titelles”, experta en ninots i titelles de tot tipus Seran molt xules. Teniu una foto a la portada per saber com poden quedar!

I dissabte al matí,d’11 a 13 h, tindrem un taller per a nens i mares i pares de carbasses. Aquest taller serà impartit per la Judit Comes, de FruitArt, que converteix les fruites i verdures en obres d’art. A diferència del que es pensa, buidar carbasses i convertir-les en elements de festa és també un costum de Catalunya, on diverses comarques ho fan des de l’Edat Mitja.