Consells alimentaris per mantenir-se hidratat a l’estiu

Alguns aliments augmenten la sensació de set, especialment en els dies més calorosos o quan fem activitat física.

Perquè funcioni correctament, el nostre cos necessita mantenir-se hidratat i l’estiu és l’època de l’any on patim un major risc de deshidratació. A causa de les altes temperatures, el cos tendeix a suar més i, per tant, requereix una major hidratació. Mitjançant l’instint de la set, sabem que hem de beure més aigua quan estem deshidratats, però hi ha certs aliments –com aquells que són molt salats o molt dolços- que poden augmentar la sensació de set.

Bottled Water In Cooler

¿Quins són els aliments que potencien la set?

Els aliments que més potencien la sensació de set són els que tenen un alt contingut en sal o sodi. Si els consumim de manera moderada i acompanyats de molta aigua, podrem mantenir el volum de líquids necessari per al bon funcionament de l’organisme.

Aquests són alguns dels aliments que més set poden produir:

  • Formatges salats com el rocafort, manxego, blau, etc.
  • Carns salades com bacon, botifarra, llonganissa
  • Peixos salats o fumats com el salmó o el bacallà. També els peixos en conserva com les sardines, les anxoves o la tonyina
  • Productes de rebosteria com les galetes o els croissants salats o les patates xips
  • Fruits secs salats
  • Tot tipus de salses salades i aperitius com les olives

Els aliments amb una alta concentració de sucre o amb moltes grasses també augmenten la set. En aquest sentit, destaquem els refrescos ensucrats o la rebosteria dolça.

beber deporte 2

Com hem comentat, la necessitat de sobre-hidratació que provoca el consum d’aquests aliments es pot compensar amb un major consum d’aigua. És a dir que podem seguir consumint-los durant els mesos d’estiu, però hem de procurar no abusar-ne quan ens disposem a passar moltes hores al sol, quan fa molta calor o quan fem esport, ja que en aquestes circumstàncies tendirem a suar molt.

El millor que podem fer per mantenir el cos hidratat és consumir productes frescos i variats, amb un predomini de les verdures, les hortalisses i la fruita. També ens ajudaran molt els plats que tinguin un alt contingut d’aigua com poden ser les cremes, els purés o les sopes –evidentment, com més fresquetes millor. Això no vol dir que hàgim de deixar de menjar de manera equilibrada, simplement que consumim una major quantitat aquest tipus d’aliments.

¿Quins són els millors aliments per mantenir-se hidratat?

Per últim, recordeu no esperar a tenir set per beure aigua i acompanyar els àpats amb molta aigua.

Bon estiu a tothom!