Gent de Mercat: Eva Muñoz

Amb les mans a la pica

Amb les mans a la pica

“m’agrada molt posar la gent guapa”

L’Eva Muñoz té 35 anys i es dedica al món de l’estilisme des dels 18. És una gran professional de l’assecador. Des de l’any 2006 regenta la perruqueria Els 9’s Estils al Mercat Central de Sabadell. El telèfon no para de sonar. Són clientes demanant hora. Ella, ràpida i simpàtica, atén el telèfon, a més de la persona a qui està arreglant el cabell i encara té un somriure i una paraula amable pels qui passen pel davant de l’establiment a saludar-la.

D’on et ve la vocació per la perruqueria?

Quan era petita m’agradava molt pentinar les nines. A casa em dèien que em dedicaria a fer de perruquera però, jo deia que no. De fet, em feia molta ràbia que em diguessin això. Però, el meu pare era barber i jo em fixava molt en com feia anar les tisores. Amb el temps, vaig arribar a la conclusió que això era el que realment m’agradava. Em vaig matricular a l’escola Núria Vilella de Sabadell. Després de graduar-me, vaig treballar en diferents centres i també vaig fer de professora de pràctiques a la mateixa escola durant 5 anys.

I com vas venir a parar al Mercat Central?

Jo soc de Sant Llorenç Savall. En principi, pensava en obrir perruqueria al poble, però Eva Muñoz de 9's Estils del Mercatparlant amb la Natàlia Vidal, companya d’escola, vam començar a pensar en la possibilitat d’obrir un local juntes. La casualitat va fer que ens assebentéssim que hi havia una parada per llogar al Mercat Central de Sabadell. Ens vàrem engrescar i d’això ja fa gairebé 8 anys. Tot i això, ara estic sola. La meva companya va decidir deixar el negoci per motius de salut. Vaig pensar que això seria el final de l’aventura però, gràcies al suport del meu marit i els meus pares, aquí estic i molt contenta!. La gent també m’ha ajudat molt adaptant-se en horaris. A l’estar sola m’he d’organitzar molt bé per donar abast i fer bé la feina, i vull que la gent marxi pensant que ha viscut una bona experiència.

No és habitual trobar una perruqueria en un mercat….

No. De fet, que jo sàpiga, només hi ha 3 mercats que tinguin perruqueria. La meva a Sabadell, una al mercat Barberà i una en un dels mercats de Barcelona. Al principi erem una curiositat, però ara ja tinc clientela fixa i la gent s’ha acostumat a veure la perruqueria aquí dins. No he fet gaire promoció publicitària però ha funcionat el “boca – orella” i ja em coneix molta gent. D’altra banda, estar dins del Mercat té avantatges. Per exemple, una part dels productes que faig servir els compro a la Lourdes de la parada Tot per a tu. I a la gent de les altres parades també els va bé tenir la perruqueria al mateix lloc on treballen! L’ambient és molt maco al Mercat. Sempre xerres amb un o altre. Això no ho tens en una perruqueria de carrer.

De ceràmica i fet per una clienta

De ceràmica i fet per una clienta

El teu local és petit. Pots oferir tots els serveis de perruqueria?

I tant que si! Faig de tot. Rentar, tallar, tenyir, fins i tot els tractaments amb keratina que ara estan tant de moda. Arreglo els pentinats de dones, homes i nens. I a més, ofereixo preus molt populars i descomptes de 2€ en el rentat els dimarts i dimecres que són els dies de menys activitat. De moment, tinc molta feina i això està bé. També tinc una clientela molt maca. Per exemple, la Paz, que és xurrera però li encanta tot el món de les manualitats, em va regalar el rellotge que tinc penjat a la perruqueria. Està fet de ceràmica! Va ser una sorpresa molt agradable.

De fet, tu també et dediques a les manualitats, oi?

Si, faig pinces decoratives pel cabell, diademes, clips i d’altres cosetes amb material reciclat: càpsules de cafè, “goma eva” i feltre. M’agrada molt i m’ho passo molt bé fabricant aquestes petites peces de colors.

Tu que estàs al corrent de la moda, què es porta aquest any en perruqueria? 

càpsules de cafè reciclades per l'Eva

càpsules de cafè reciclades per l’Eva

 

Doncs els cabells llargs amb ondes o els cabells molt curts i assimetrics. Pel que fa al color, el ros es porta molt i també colors vius com el violeta/alberginia, sorra, caoba, tons molt vius. També he de dir que la gent aquí al centre de Sabadell acostuma a ser més clàssica. Em demanen pentinats senzills, colors molt discrets i coses que durin força.

Acabem la conversa quan entra un client que tenia hora per tallar-se les puntes. Deixem l’Eva somrient entre assecadors, laques ecològiques que no embafen i tot el necessari per deixar la gent ben guapa.